Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2007

Ρουκέτες

Τι σου είναι μια ρουκέτα;
Εκεί που η καθημερινότητα μας κυλούσε ήσυχα και ομαλά (ξέρετε: με απεργίες, με ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες, με θηλιές στους λαιμούς των ελευθέρων επαγγελματιών, με κάθε είδους εμπόδια και προβλήματα) ξαφνικά μια ρουκέτα μας αλλάζει τα φώτα και την επικαιρότητα.
Το τι έγινε στη Βασιλίσσης Σοφίας ούτε που ξέρω ούτε θα με απασχολήσει σήμερα εδώ.
Σκοτεινή η διαδρομή της τρομοκρατίας, της τρομολαγνείας, της εκμετάλλευσης απρόβλεπτων καταστάσεων, της εισαγωγής μια προβοκατόρικης λογικής τύπου Αλ Κάιντα στην Ελλαδίτσα.
Ξέρεται ποιες ρουκέτες θα ήθελα πραγματικά να μας ξεσηκώνουν:
Ρουκέτα 1.Τα νοσοκομεία που χτίζονται ως ξενοδοχεία και όχι σαν λειτουργικές μονάδες άμεσης εξυπηρέτησης του άρρωστου πολίτη.
Ρουκέτα 2. Οι ουρές από ηλικιωμένους, που έχουν καταβάλλει χρόνια και χρόνια τα ασφάλιστρα τους στον κρατικό κορβανά για να εισπράττουν τώρα την ταλαιπωρία και το περίμενε.
Ρουκέτα 3. Οι πολύχρωμες γυαλιστερές «γραβάτες» που συνοδεύονται με δύο παθογένειες της πολιτικής: την κοντή μνήμη και την έπαρση.
Ρουκέτα 4.
Το ιδιωτικό συμφέρον που γίνεται τάχαμου δημόσιο θέμα και μάλιστα με την επίκληση της δημοκρατικότητας και του συμφέροντος της κοινωνίας.
Ρουκέτα 5. Την ανημποριά, την περιθωριοποίηση, οικονομική και οικονομική, συνανθρώπων γύρω μας χωρίς καν κανείς να νοιάζεται ούτε να κουνάει το δαχτυλάκι του.
Άραγε αυτές οι ρουκέτες πότε θα φτάσουνε, με τρόπο ουσιαστικό και όχι ψεύτικων εντυπώσεων, στην κορυφή της κατά τα άλλα «ανεπίληπτης» ειδησεογραφίας μας;